Uitverkocht voor je lancering

In de wereld van entertainment weten grootheden zoals de Rolling Stones precies hoe ze het moeten aanpakken. Maanden voordat de schijnwerpers op het podium aangaan en de menigte zich verzamelt in afgehuurde stadions, zijn hun tickets al uitverkocht.

Het is een strategie die businesswise heel slim is, en hierin schuilt een belangrijke les voor ondernemers.

Geen risico op lege tribunes

Voordat het concert van de Rolling Stones begint in het Sportpaleis in Antwerpen of het Gelredome in Arnhem, draait de geldmachine al op volle toeren: stadionhuur, transport van enorme hoeveelheden apparatuur, licht- en geluidssystemen, en niet te vergeten het inzetten van een groot aantal personeelsleden.

De investering aan de achterkant van het concert is aanzienlijk, en het laatste wat de Rolling Stones willen, is het risico lopen dat de tribunes leeg blijven op de dag van het concert.

Wat is normaal

Het is normaal geworden dat artiesten als de Rolling Stones een hype creëren rond hun concerten, waardoor mensen zelfs maanden van tevoren in de rij liggen voor een ticket.

Maar waarom horen we niet hetzelfde enthousiasme over jouw geweldige app, online programma, boek of nieuw te lanceren 1-op-1 coachingstraject voordat de deuren ervan open gaan? Waarom kan ik nog geen toegang krijgen tot jouw aanbod voordat het officieel gelanceerd is? Blijkbaar is dat niet gebruikelijk, maar dat zou het wel moeten zijn.

Grote nonsens


Vooral vrouwelijke ondernemers met een seksueel trauma of een ander jeugdtrauma laten zich vaak tegenhouden door hun eigen angsten en onzekerheden. Perfectionisme, angst voor zichtbaarheid en waarde zijn slechts enkele van de obstakels die hen belemmeren. Maar laten we eerlijk zijn, dit zijn allemaal slechts excuses. Terwijl je wacht tot alles perfect is, blijft jouw waardevolle bijdrage aan de wereld ongezien. En dat is een gemiste kans, niet alleen voor jou en jouw bedrijf, maar ook voor degenen die wachten op wat jij te bieden hebt.

Je moet weten hoe je moet durven

Het draait niet alleen om jou en jouw bedrijf, maar om wat jij de mensen ontzegt door jezelf te verbergen. Het is oneerlijk dat jouw levensveranderende product of dienst onzichtbaar blijft terwijl het juist zo waardevol kan zijn voor jouw potentiële klanten. Het is niet de bedoeling dat je na al je investeringen weer moet terugkeren naar een reguliere baan omdat je niet durft te lanceren. Er zijn manieren om vóór het moment van lancering al geld te verdienen. Maar je moet weten hoe je moet durven.

Dus laten we dit vandaag veranderen. Ik geef je 3 concrete tips om jouw idee dat levens zal veranderen in de schijnwerpers te zetten, zelfs als het nog niet perfect is. Sterker nog, juist als het nog niet helemaal af is.

Tip 1: Maak herrie
Ik lanceer binnenkort een programma waarin je leert ondernemen vanuit je 7 businesschakra’s. Ik praat er nu al over, nog voordat het klaar is. Ik zal de komende tijd lawaai maken op social media, er meer over schrijven op mijn blog en ik benut vandaag deze kans al om erover te praten. Door vooraf te praten over wat je gaat doen, maak je mensen warm voor je product of dienst, zodat ze staan te popelen om bij de lancering toe te slaan.

Tip 2: Voorverkoop

Ik verkoop mijn livedagen van tevoren. Je kunt je nu al inschrijven voor events die pas later plaatsvinden. Hoe eerder je inschrijft, hoe lager het bedrag is. Zo kun je jouw idee al in de ‘voorverkoop’ doen en er zeker van zijn dat je volle bak hebt op de dag van je event.

Tip 3: Fearless pioniers
Onlangs lanceerde ik de Fearless Ondernemerscircle, waarin ik een jaar lang samenwerk met vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf te bevrijden van hun trauma’s en een succesvolle business op te bouwen. Ik heb dit tegen een belachelijk lage prijs aangeboden, omdat de mensen die zich als eersten aanmelden de ‘fearless pioniers’ zijn. De prijs zal geleidelijk stijgen omdat de waarde van de circle toeneemt.

Laat de wereld fearless weten dat je er bent en dat je iets waardevols te bieden hebt. De klanten die jij nu nog niet ziet, staan in de energie al te wachten op jou. Maak jezelf zichtbaar en maak herrie! En kijk eens wat er dán gebeurt als je deuren officieel opengaan.

Leer meer in deze gratis masterclass
Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van mijn tips voelt dat er méer beschikbaar is voor je. Schrijf je dan in voor mijn gratis interactieve LIVE masterclass Ongemaskerd Ondernemen. Hier leer je meer over hoe je schaamteloos goed het geld kunt verdienen dat je waard bent. Women only.
https://moniquelavec.com/masterclass/

Op naar Fearless Ondernemen! Laten we verbinden!
Op LinkedIN
Op instagram