Als ik niet word geloofd

 

Ik ben nog nooit zo bang geweest om een business te bouwen als nu.

Mensen zeggen: “Je richt je wel op een hele ‘kleine’ specifieke doelgroep, hoe denk je daar een business om te kunnen bouwen?”.

Het is misschien nog niet eens de woorden die ze uitspreken. Het is de blik in hun ogen als de woorden uit hun mond rollen.
Dat ongeloof.

Dat is een trigger voor mij, niet geloofd worden.
Niet geloofd worden over mijn seksueel misbruik, maakte me klein. Ik ging erover aan mezelf twijfelen. Aan wie ik was, aan wat ik werkelijk had meegemaakt en wat ik hier in godsnaam on earth te doen had.

Als ik niet geloofwaardig ben, hoe geloofwaardig is dan mijn bedrijf?

 

Als ik het gevoel heb dat iemand me niet gelooft, dan maak ik mezelf klein. Ik verlam. Dan zak ik weer in die psychologische dwarslaesie.

Dan stop ik met met posten op social media (lekker onzichtbaar), het creëren van trainingen (me niet uitspreken) en druk ik vooral niet op de lanceerknop en blijf ik achter de schermen werken aan het perfectioneren van een aanbod (want wie wil er nou x-geld voor betalen?).

Want hé wie is mijn bedrijf als ik ongeloofwaardig ben?

En toch. Alles in mij roept dat dit het juiste is om te doen. Niet het makkelijkste, wel het juiste. Dat is waar FEARLESS Ondernemen over gaat: ondanks de angst die je voelt, de beslissing nemen dat iets anders belangrijker is. Dat je het aandurft je seksueel trauma weg te sturen vanachter het stuur van je bedrijf, en dat jij zelf daar plaats neemt.

Dit is de moeilijkste business die ik ooit heb gebouwd. Hier kan ik mezelf niet meer verstoppen. Hier kan ik mezelf niet meer NIET uitspreken. Hier ben ik verplicht voor mijn waarde te gaan staan.

Ik ben nu 28 jaar ondernemer en ik heb ben op mijn 22e als single moeder mijn eerste bedrijf gestart dat binnen een jaar 100K draaide.

Toen ik dat verkocht en een nieuw bedrijf startte, draaide dat binnen 1,5 jaar meer dan 200K. Ook dat heb ik verkocht.

Hoe ik dat voor elkaar kreeg, daar kom ik later nog op terug. Dus hoezo mezelf klein maken als mensen hun wenkbrauwen ophalen over de kansen en mogelijkheden voor FEARLESS Ondernemen?

Het is f*cking spannend.

Want ik heb vorig jaar oktober een lekker lopende business stop gezet. Om me volledig en voor de volle 100% te richten op FEARLESS Ondernemen.

En dat is een financieel risico.

Dit is wat ik te doen heb

Maar dit is wat ik te doen heb : bewustzijn creëren voor vrouwelijke ondernemers met een seksueel trauma, dat dat ook impact heeft op hun ondernemerschap. Ze helpen hun business te bevrijden van dat trauma. Daar sta ik voor op. Elke dag. Ook op zaterdag.

O, en die ‘kleine’ specifieke doelgroep waar mensen het over hebben: just to know, we hebben het over 1 op de 3 vrouwen die op de een of andere manier met seksueel misbruik te maken hebben gehad.

Juist omdat het zo spannend is, is het voor mij zo belangrijk om mij te omringen met mensen die wél aangaan van mijn project. Die er wél in geloven. Die maken dat ik voorwaarts ga als ik een terugtrekkende beweging wil maken.

Eén van die mensen is mijn Ingrid Groen VA . Zij is iemand die achter de schermen kneiterhard werkt om FEARLESS Ondernemen mee verder vorm te geven. Maar zij is ook iemand die mij ontzorgt, planned, uitzoekt, regelt, vormgeeft.
Die me een lief berichtje stuur als ik huil. Dankjewel dat je er bent.